фото: Инстаграм, Джеф Безос Най-вероятно Илон Мъск ще изстреля един от своите SpaceX

...
фото: Инстаграм, Джеф Безос Най-вероятно Илон Мъск ще изстреля един от своите SpaceX
Коментари Харесай

Джеф Безос съобщи, че ще изстреля с пътници и екипаж на борда ракетната система New Shepard на 20 юли

фото: Инстаграм, Джеф Безос 

Най-вероятно Илон Мъск ще изстреля един от своите SpaceX Dragonships през есента с напълно граждански екипаж на борда.

Компанията Blue Origin на американския предприемач  съобщи, че ще изстреля с пасажери и екипаж на борда ракетната система New Shepard на 20 юли. Космонавтите евентуално ще включват личен състав на компанията, само че едно място се продава на търг онлайн, предава БГНЕС.

Полетите на New Shepard са суборбитални. Те са проектирани да отведат пасажерите на галактическо пътешестване, което за малко ще надмине височината от 100 км. Това е по този начин наречената линия на Карман, която е избрана от необятно интернационално съглашение за насочна точка за полети в космоса.

" Само 569 души в миналото са били по линията Карман. С нашето ново транспортно средство Shepard сме на път да променим това и да го променим фрапантно ", сподели Ариан Корнел, шеф на продажбите в Blue Origin. Тя отхвърли да разяснява дали самият господин Безос може да е на полета на 20 юли.

Съобщението на Blue Origin е следващото доказателство за възобновление в галактическия туризъм след празнина от съвсем 12 години. Предложението на Безос е единствено едно от няколкото, които в този момент са отворени за супер богатите.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР